-4%
Prețul inițial a fost: 312.00 lei.Prețul curent este: 299.99 lei.
-9%
Prețul inițial a fost: 225.00 lei.Prețul curent este: 204.99 lei.
-26%
Prețul inițial a fost: 269.00 lei.Prețul curent este: 199.99 lei.
-35%
Prețul inițial a fost: 143.00 lei.Prețul curent este: 92.99 lei.
-16%
Prețul inițial a fost: 132.99 lei.Prețul curent este: 111.99 lei.
-37%
Prețul inițial a fost: 137.00 lei.Prețul curent este: 86.99 lei.
-16%
Prețul inițial a fost: 132.99 lei.Prețul curent este: 111.99 lei.
-12%
Prețul inițial a fost: 226.99 lei.Prețul curent este: 198.99 lei.
-21%
Prețul inițial a fost: 135.99 lei.Prețul curent este: 107.99 lei.
-18%
Prețul inițial a fost: 132.00 lei.Prețul curent este: 107.99 lei.

Pahare Vin

Paharele de vin, acele delicate recipiente din sticla, pline cu licoarea ambrata si pretioasa, sunt emblema unui ritual stravechi al omenirii: savurarea vinului. De-a lungul secolelor, aceste pahare au fost martorele unor momente de bucurie, conversatii adanci si sarbatori fastuoase. Inconjurata de mister si farmec, cultura paharelor de vin a evoluat si s-a dezvoltat in paralel cu arta vinificatiei, devenind un simbol al elegantei si rafinamentului.

Indiferent de forma sau dimensiunea lor, paharele de vin indeplinesc un scop comun: acela de a amplifica si de a valorifica experienta de a bea vin. Prin intermediul lor, vinul isi dezvaluie toate secretele si isi deschide usa catre simturi, lasand degustatorul sa se bucure pe deplin de buchetul si aromele subtile. De la vinurile rosii robuste, care cer un pahar mare si rotunjit pentru a-si etala aroma bogata, pana la vinurile albe delicate, care stralucesc in pahare de cristal subtiri si inalte, fiecare sortiment de vin are nevoia sa de a fi imbratisat de un pahar corespunzator.

Fiecare inghititura dintr-un pahar de vin este o calatorie in lumea viticola, o calatorie ce poate fi savurata intr-o multitudine de locuri si timpuri. De la Podisul Dobrogei pana in regiunea Toscana din Italia sau celebrele podgorii din Bordeaux, fiecare regiune vinicola aduce cu sine propriile sale traditii si ceremonii in ceea ce priveste servirea vinului. Paharele devin instrumentele prin care aceste ritualuri prind viata si patrund in sufletul fiecarui degustator, in timp ce licori de aur curg in valuri cristaline.

Paharele de vin sunt acompaniamentul perfect pentru o masa festiva sau o intalnire intima, fiind martorii unor momente de bucurie si extaz. In timp ce licoarea din pahare se prelinge pe papilele gustative, in jurul lor se ivesc conversatii inflacarate, rasete sincere si povesti nesfarsite. In fiecare inclinare de pahar, oamenii isi aduc aminte de traditii si ritualuri stravechi, pretuind trecutul si bucurandu-se de prezent.

Istoria Paharelor de Vin din Cristal de Bohemia

Paharele de vin din Cristal de Boemia au o istorie bogata si fascinanta, fiind considerate unele dintre cele mai fine si mai pretioase pahare de vin din lume. Boemia, regiune situata in Cehia de astazi, este faimoasa pentru traditia sa indelungata in prelucrarea sticlei si a cristalului.

Istoria productiei de sticla si cristal in Boemia dateaza inca din Evul Mediu timpuriu. Prima mentiune scrisa despre prelucrarea sticlei in aceasta regiune dateaza din secolul al XIII-lea, iar mestesugul a cunoscut o dezvoltare rapida in perioada renascentista. Dar adevarata ascensiune si glorie a paharelor de vin din cristal de Boemia a avut loc in secolele XVIII si XIX.

In secolul al XVIII-lea, Boemia a devenit un important centru al productiei de sticla si cristal. Mesterii sticlari din regiune s-au remarcat prin talentul lor de a crea pahare si vase din cristal de inalta calitate, cu un aspect stralucitor si un design elegant. Paharele de vin au devenit rapid simboluri ale rafinamentului si luxului, fiind cautate de nobilimea europeana si de elitele sociale. Unul dintre factorii cheie care au contribuit la succesul paharelor de vin din cristal de Boemia a fost compozitia chimica deosebita a cristalului produs in aceasta regiune. Materiile prime locale, cum ar fi nisipul cu continut ridicat de oxid de plumb, au permis obtinerea unui cristal de calitate superioara, caracterizat prin transparenta, stralucire si rezistenta.

Paharele de vin din cristal de Boemia erau lucrate manual, cu migala si pricepere, de catre mesteri sticlari talentati. Fiecare pahar era o adevarata opera de arta, gravata cu motive ornamentale fine, sculptata cu precizie sau decorata cu emailuri si aur. Formele si modelele erau diverse, de la pahare cu picior inalt si subtire, pana la pahare mai robuste, cu decoratiuni elaborate.

Popularitatea paharelor de vin din cristal de Boemia a atins apogeul in secolul al XIX-lea, cand productia lor a cunoscut o expansiune semnificativa. Aceste pahare erau exportate in intreaga Europa si erau cautate de colectionari si de amatorii de frumos. Expozitiile internationale si targurile de specialitate au contribuit la promovarea si la consolidarea reputatiei paharelor de vin din cristal de Boemia ca fiind cele mai fine din lume.

Astazi, paharele de vin din cristal de Boemia continua sa fie apreciate si cautate. Traditia mestesugului sticlariei din Boemia a fost transmisa de-a lungul generatiilor, iar producatorii contemporani continua sa pastreze arta prelucrarii sticlei si a cristalului, mentinand in viata mostenirea si frumusetea paharelor de vin din cristal de Boemia.

× Discuta cu noi